Autohuolto itse tehtynä onnistuu, jos tietää mitä tekee

  • 08 Oct, 2021

Autohuolto

Autohuolto on jotakin mitä ei halua miettiä ennen kuin se aika vuodesta on taas edessä. Jotta uskollinen ajopeli jaksaisi kuljettaa sinua vielä tulevaisuudessakin, on parasta aika ajoin tarkastaa, että kaikki osat ovat kunnossa. On helpompaa korjata vikoja silloin kun ne ovat vielä pieniä, kuten kivenisku tuulilasissa, eikä odottaa siihen, että koko tuulilasi pitää vaihtaa. Ennaltaehkäisy on myös tärkeää!

Autohuolto säästää pitkällä aikavälillä

Vaikka vuosittainen autohuolto tuntuu kalliilta, on kuitenkin parempi pitää huolta autosta ennen kuin jokin osa menee lopullisesti rikki. Jarrupalat tulee vaihtaa kun ne vielä toimivat ja öljyt kannattaa vaihtaa ennen kuin moottori vaurioituu. Ennaltaehkäisy on erittäin tärkeää, jotta auto pysyy ajokunnossa ja on turvallinen sekä sen kyydissä oleville että muille tiellä liikkujille.

Jos haluat säästää hieman rahaa, voit tilata itse auton varaosat netistä. Jotkin osat on helppo asentaa myös itse, et välttämättä tarvitse ammattilaisen kallista apua vaikkapa etuvalon tai pyyhkijäsulan vaihtoon. On kuitenkin paljon asioita, jotka on parempi jättää ammattilaisen hoidettavaksi, jotta kaikki varmasti toimii hyvin ja turvallisesti.

Kuinka usein huoltoon?

Autosi huoltokirja kertoo sinulle määräaikaishuoltojen ajankohdan ja aikavälin. Se saattaa olla tietyn kilometrimäärän tai tietyn ajanjakson jälkeen. Öljynvaihto täytyy tehdä riittävän usein, jottei moottori vioitu. Kun huollat autoasi vähän ja usein, saatat välttää isommat remontit koska pysyt ajan tasalla autosi erinäisistä osista ja niiden kunnosta. Autosi kiittää huollosta!