Mitä auton huoltohistoria kertoo?

  • 24 Sep, 2021

Erityisesti käytettyä autoa hankittaessa huoltohistoria kannattaa selvittää.

Käytettyä autoa hankittaessa kannattaa selvittää kyseisen auton huoltohistoria. Näin selvitään ylimääräisiltä yllätyksiltä tulevaisuudessa. Hyvin pidetty huoltokirja vaikuttaa myös auton myyntiarvoon. Se tuo auton käyttöhistoriaan läpinäkyvyyttä. Huoltokirja ei nykyään välttämättä ole fyysinen kirja, vaan uudemmissa autoissa huoltokirja on usein sähköinen. Sähköiseen huoltokirjaan voidaan auton uudelle omistajalle tilata tunnukset ja kauppatilanteessa on ostajalla oikeus nähdä sen merkinnät. Olipa käyttöhistoria missä tahansa muodossa, niin siitä kannattaa tarkastaa merkinnät ja vaadittavat leimat sekä allekirjoitukset.

Auton huoltohistoria kertoo, mitä autolle on tehty

Jos on ostamassa käytettyä autoa, auton huoltohistoria kannattaa katsoa tarkasti läpi. Se kertoo, onko autoon tehty tarvittavat huollot ajallaan. Tällainen säännöllinen huoltotoimenpide on esimerkiksi autojen huolto-ohjelmiin kuuluvat säännölliset öljynvaihdot.

Tunnollisesti pidetystä huoltokirjasta näkee kaikki autoon tehdyt huollot ja korjaukset. Siihen merkitään, mitä autoon on tehty, huollon päivämäärä, ajomäärä ja lisäksi mekaanikon tai huoltajan allekirjoitus. Kuiteista löytyy yleensä myös korjaamon tai yrityksen leima, joka varmistaa huollon tapahtuneeksi.

Huoltokirja toimii myös autonomistajan muistikirjana

Käytettyä autoa hankittaessa kannattaa ottaa kyseisen auton historia tarkempaan tutkailuun. Traficomin asiointipalvelusta voi selvittää auton edelliset omistajat sekä kolarihistorian. Jos auto on kolaroitu, niin huoltokirjasta pystyy tarkistamaan, onko se korjattu asianmukaisesti.

Hyvin pidetty huoltokirja toimii myös muistikirjana auton nykyiselle omistajalle. Sieltä voi tarkastaa, onko esimerkiksi huolto-ohjelmaan liittyviä huoltoja pian tehtävälistalla. Pieniin ja vähän isompiinkin remontteihin on kätevää tilata auton varaosat netistä. Sivuillamme on kattava hakutoiminto, joka auttaa sopivien osien löytämisessä. Tilaaminen on helppoa, kätevää ja turvallista.