Ralliauton rakentaminen itse

  • 24 Sep, 2021

Ralliauto

Monien rallin ystävien unelmana on ralliauton rakentaminen itse. Monet eivät kuitenkaan syystä tai toisesta lähde toteuttamaan tätä toivetta, vaikka toive on mielestämme täysin toteutuskelpoinen. Ralliauton rakentamisessa tulee kuitenkin huomioida muutama tärkeä seikka, joita ilman autolla ei voi osallistua virallisiin rallikisoihin, eikä auto läpäise turvallisuusvaatimuksia. Koska autolla ajetaan haastavissa olosuhteissa, tulee kaiken olla hyvin suunniteltua. Siksi ralliautoille on saatavilla Autourheilun sääntökirja, josta voi käydä läpi kaikkein oleellisimmat asiat. Jos haluat päästä rakentamaan ralliautoa, kannattaa lukea tämä artikkeli loppuun.

Miten ralliauton rakentaminen aloitetaan?

Ralliauton rakentaminen aloitetaan hankkimalla auto, josta voi tuunata ralliauton. Auton merkki kannattaa valita sen mukaan, minkä mallisen auton haluaa. Muutoin auton ulkoasu tulee kokemaan suuren muutoksen, joten ulkokuorella ei ole juurikaan väliä.

Kun autoa lähdetään muokkaamaan ralliin soveltuvaksi, asennetaan siihen turvakaaret. Tämän jälkeen autoon asennetaan uusi moottorinohjaus, paremmat jouset, tehokkaat iskunvaimentimet sekä mahdollisesti myös vaihteisto uusitaan. Tarkoituksena on lähteä muokkaamaan autosta mahdollisimman turvallista, tehokasta ja ääriolosuhteita kestävää.

Mistä hankkia ralliauton osat?

Ralliauto tarvitsee rutkasti erilaisia osia, sillä lähes kaikki vaihdetaan perusautosta kestävämpiin ja tehokkaampiin osiin. Tavalliset autoliikkeet myyvät osia huomattavan kalliilla hinnalla, eikä jokaisella harrastajalla takuulla riitä rahat niiden hankkimiseen - ainakaan uusina.

Fiksuin valinta ralliautoa rakentaessa on hankkia auton varaosat netistä. Sivuiltamme löydät laajan valikoiman auton osia, jotka soveltuvat myös ralliautoihin. Etsit vain sopivat osat, siirryt jälleenmyyjän sivuille ja teet tilauksen loppuun. Näin säästät rahaa ja saat ralliauton osat edullisesti kotiisi lyhyellä toimitusajalla.