Viimeisimmät artikkelit

Moottoriöljyjen erot käytännössä
 • 29 Sep, 2022

Osaatko valita autoosi oikean moottoriöljyn? Moottoriöljyllä on autossa monta tärkeää tehtävää, joten sen valintaan on hyvä kiinnittää huomiota. Tärkein moottoriöljyn tehtävä on luonnollisesti voidella eli pitää moottorin kitkapinnat kunnossa. Lisäksi öljy auttaa moottorin jäähdytyksessä, pitää moottorin puhtaana sekä estää korroosiota. Netistä löydät laajan valikoiman erilaisia ja erihintaisia öljyjä, mutta monia arveluttaa, mikä niistä on sopiva valinta juuri omalle autolle ja oikeisiin sääolosuhteisiin. Moottoriöljyjen erot ovat merkittäviä ja oman öljyn saa parhaiten tietää auton käsikirjasta.

Tiedätkö, mikä on autosi vaihteistoöljyn vaihtoväli?
 • 09 Aug, 2022

Autoilijat ovat hyvin tietoisia moottoriöljyn vaihtovälistä, mutta tiedätkö sinä, mikä on vaihteistoöljyn vaihtoväli? Tai mistä tietää, että vaihteistoöljy on aika vaihtaa? Myös vaihteistoöljyn vaihtovälille on olemassa omat nyrkkisäännöt ja varomerkit. Uudemmissa autoissa ei tavallisesti ole tarvetta säännölliselle öljynvaihdolle, vaan uudemmissa autoissa vaihteistoöljy on suunniteltu kestämään todella pitkän ajan hyvänä ja ominaisuudet säilyttäen. Mikään vaihteistoöljy ei kuitenkaan ole ikuista. Vaihteistoöljyn vaihtoväli kilometrien ja vaihtotarpeen merkitVaihteistoöljyn vaihtovälin nyrkkisääntö on automaattivaihteisilla autoilla 20 000-100 000 km ja manuaalivaihteisilla autoilla 100 000-200 000 km.

Varaosat netistä rekisterinumerolla
 • 31 Jul, 2022

Kukapa meistä ei olisi joskus tuskaillut varaosien kanssa ja miettinyt jo etukäteen, että miten osaa ostaa oikeita varaosia siitä paljoudesta, mitä markkinoilla on. Yleensä tätä ongelmaa on pidetty naisten omana ongelmana siinä mielessä, että heillä ei juurikaan ole tiedossa kuin auton väri, näin huumorilla sanottuna. Tällaista ongelmaa ei onneksi enää ole, koska nyt on helppoa, sillä osta jopa varaosat netistä rekisterinumerolla. Ei siis tarvitse välttämättä edes tietää auton väriä, mikäli ei ole maalia ostamassa, mutta rekisterinumero riittää oikeiden osien hankkimiseen.

Renkaiden urasyvyys on tärkeä
 • 18 Jul, 2022

Renkaiden urasyvyys on tärkeää ajamisen ja turvallisuuden kannalta. Liian kuluneet renkaat eivät saa kunnolla pitoa ja etenkin kaarteet, jarrutukset ja sateinen ilma voivat äkkiä muuttua hyvinkin vaarallisiksi. Urasyvyys mitataan kulutuspinnan pääurista. Pääurat ovat leveitä uria renkaan keskellä. Näppärä keino urasyvyyden mittaamiseen on asettaa kahden euron kolikko pääuraan. Jos kolikon hopeareuna peittyy, on urasyvyyttä jäljellä vielä 4 mm. Renkaiden urasyvyys vähintäänLaki velvoittaa, että kesärenkaissa on oltava pintaa vähintään 1,6 mm ja talvirenkaissa 3 mm.

Varaosien haku rekisterinumerolla
 • 14 Feb, 2022

Varaosien haku rekisterinumerolla on mitä kätevin tapa etsiä sopivat varaosat autoon. Ilman rekisterinumerolla tehtävää hakua joutuu mitä luultavimmin käyttämään moninkertaisesti aikaa ja vaivaa oikeiden osien etsimiseen. Eikä välttämättä löydä niitä siltikään. Tällöin on myös vaarana se, että huolellisuudesta huolimatta ostaa autoon sopimattomat osat. Suosittelemme siis tutustumaan siihen, miten varaosat löytää helposti ja nopeasti rekisterinumeroa käyttämällä. Varaosien haku rekisterinumerolla on helppoaSivustomme varaosia myyvät yhteistyökumppanit kattavat kymmeniä tuhansia varaosia, joten on selvää, että yhden varaosan etsiminen näin suuresta joukosta voi olla vaikeaa.

Miten onnistuu katalysaattorin vaihto
 • By Asta
 • 10 Jan, 2022

Katalysaattori on laite, jota käytetään autossa päästöjen hallintaan. Sen avulla pakokaasut, jotka syntyvät polttomoottorissa muutetaan haitallisista vähemmän haitalliseen muotoon. Bensiinimoottorin katalysaattori toimii kolmella tavalla. Häkä eli hiilimonoksidi hapettuu hiilidioksidiksi, typen oksideista tulee typpeä sekä hiilivedyt, jotka eivät pala, hapettuvat puolestaan vedeksi sekä hiilidioksidiksi. Jos kaikki ei toimi niin kuin pitäisi, niin saattaa hyvinkin olla katalysaattorin vaihto edessä. Yleensä siitä tulee varoitusvalo auton mittaristoon tai sitten sen tunnistaa auton ongelmakäyttäytymisestä. Milloin katalysaattorin vaihto on tarpeen tehdä?

Auton alustasarja
 • 08 Dec, 2021

Miksi autoa pitää tuunata? Ensinnäkin se näyttää hyvältä ja auton alustasarja vaikuttaa myös positiivisesti ajettavuuteen sekä sen korkeuteen. Kun alustasarjan valitsee oikein ja sopivaksi omaan käyttötarkoitukseen, siitä saa parhaimman mahdollisen ajotuntuman. Suosituimpia lienevät madallussarjat, mutta yleensä valikoimista löytyy myös toisin päin eli korotussarjoja, iskuvaimentimia sekä coll-over -sarjoja, jotka ovat säädettävissä korkeudesta. Auton tuunaamista voi myös viedä askeleen eteenpäin hankkimalla siihen tyyliin sopivat vanteet sekä renkaat. Mitä auton alustasarja sisältää?Yleensä alustasarjasta puhuttaessa tarkoitetaan jousituksen kokonaisuutta.

Auton huoltoväli pitää huolen, että autosi pysyy hyvässä kunnossa
 • 07 Nov, 2021

Auton huoltoväli vaihtelee eri autovalmistajilla ja jopa tietokoneella pystyy itse vaihtamaan uudemmissa autoissa huoltovälin kilometrilukemaa. Tyypillisin huoltoväli on niin kutsuttu Long-life -huoltoväli, jolloin auton tyypillisimmät öljynvaihtohuollot tehdään kolmenkymmenen tuhannen kilometrin välein. Vanhemmissa autoissa suositaan usein viidentoista tuhannen kilometrin huoltovälejä. Tyypillisessä auton perushuollossa vaihdetaan öljyt, öljysuodatin, lisätään esimerkiksi jäähdytin- ja/tai jarrunestettä, vaihdetaan ilmanraikastin ja tarkistetaan auton yleiskunto. Tällöin usein myös selviää, jos autoa tarvitsee jotenkin korjata. Mistä tiedän, mikä on auton huoltoväli ja mitä pitää huoltaa?

Autohuolto itse tehtynä onnistuu, jos tietää mitä tekee
 • 08 Oct, 2021

Autohuolto on jotakin mitä ei halua miettiä ennen kuin se aika vuodesta on taas edessä. Jotta uskollinen ajopeli jaksaisi kuljettaa sinua vielä tulevaisuudessakin, on parasta aika ajoin tarkastaa, että kaikki osat ovat kunnossa. On helpompaa korjata vikoja silloin kun ne ovat vielä pieniä, kuten kivenisku tuulilasissa, eikä odottaa siihen, että koko tuulilasi pitää vaihtaa. Ennaltaehkäisy on myös tärkeää! Autohuolto säästää pitkällä aikavälilläVaikka vuosittainen autohuolto tuntuu kalliilta, on kuitenkin parempi pitää huolta autosta ennen kuin jokin osa menee lopullisesti rikki.

Mitä auton huoltohistoria kertoo?
 • 24 Sep, 2021

Käytettyä autoa hankittaessa kannattaa selvittää kyseisen auton huoltohistoria. Näin selvitään ylimääräisiltä yllätyksiltä tulevaisuudessa. Hyvin pidetty huoltokirja vaikuttaa myös auton myyntiarvoon. Se tuo auton käyttöhistoriaan läpinäkyvyyttä. Huoltokirja ei nykyään välttämättä ole fyysinen kirja, vaan uudemmissa autoissa huoltokirja on usein sähköinen. Sähköiseen huoltokirjaan voidaan auton uudelle omistajalle tilata tunnukset ja kauppatilanteessa on ostajalla oikeus nähdä sen merkinnät. Olipa käyttöhistoria missä tahansa muodossa, niin siitä kannattaa tarkastaa merkinnät ja vaadittavat leimat sekä allekirjoitukset.

Ralliauton rakentaminen itse
 • 24 Sep, 2021

Monien rallin ystävien unelmana on ralliauton rakentaminen itse. Monet eivät kuitenkaan syystä tai toisesta lähde toteuttamaan tätä toivetta, vaikka toive on mielestämme täysin toteutuskelpoinen. Ralliauton rakentamisessa tulee kuitenkin huomioida muutama tärkeä seikka, joita ilman autolla ei voi osallistua virallisiin rallikisoihin, eikä auto läpäise turvallisuusvaatimuksia. Koska autolla ajetaan haastavissa olosuhteissa, tulee kaiken olla hyvin suunniteltua. Siksi ralliautoille on saatavilla Autourheilun sääntökirja, josta voi käydä läpi kaikkein oleellisimmat asiat. Jos haluat päästä rakentamaan ralliautoa, kannattaa lukea tämä artikkeli loppuun.