Viimeisimmät artikkelit

Varaosat netistä rekisterinumerolla
  • 31 Jul, 2022

Kukapa meistä ei olisi joskus tuskaillut varaosien kanssa ja miettinyt jo etukäteen, että miten osaa ostaa oikeita varaosia siitä paljoudesta, mitä markkinoilla on. Yleensä tätä ongelmaa on pidetty naisten omana ongelmana siinä mielessä, että heillä ei juurikaan ole tiedossa kuin auton väri, näin huumorilla sanottuna. Tällaista ongelmaa ei onneksi enää ole, koska nyt on helppoa, sillä osta jopa varaosat netistä rekisterinumerolla. Ei siis tarvitse välttämättä edes tietää auton väriä, mikäli ei ole maalia ostamassa, mutta rekisterinumero riittää oikeiden osien hankkimiseen.

Renkaiden urasyvyys on tärkeä
  • 18 Jul, 2022

Renkaiden urasyvyys on tärkeää ajamisen ja turvallisuuden kannalta. Liian kuluneet renkaat eivät saa kunnolla pitoa ja etenkin kaarteet, jarrutukset ja sateinen ilma voivat äkkiä muuttua hyvinkin vaarallisiksi. Urasyvyys mitataan kulutuspinnan pääurista. Pääurat ovat leveitä uria renkaan keskellä. Näppärä keino urasyvyyden mittaamiseen on asettaa kahden euron kolikko pääuraan. Jos kolikon hopeareuna peittyy, on urasyvyyttä jäljellä vielä 4 mm. Renkaiden urasyvyys vähintäänLaki velvoittaa, että kesärenkaissa on oltava pintaa vähintään 1,6 mm ja talvirenkaissa 3 mm.

Miten onnistuu katalysaattorin vaihto
  • By Asta
  • 10 Jan, 2022

Katalysaattori on laite, jota käytetään autossa päästöjen hallintaan. Sen avulla pakokaasut, jotka syntyvät polttomoottorissa muutetaan haitallisista vähemmän haitalliseen muotoon. Bensiinimoottorin katalysaattori toimii kolmella tavalla. Häkä eli hiilimonoksidi hapettuu hiilidioksidiksi, typen oksideista tulee typpeä sekä hiilivedyt, jotka eivät pala, hapettuvat puolestaan vedeksi sekä hiilidioksidiksi. Jos kaikki ei toimi niin kuin pitäisi, niin saattaa hyvinkin olla katalysaattorin vaihto edessä. Yleensä siitä tulee varoitusvalo auton mittaristoon tai sitten sen tunnistaa auton ongelmakäyttäytymisestä. Milloin katalysaattorin vaihto on tarpeen tehdä?

Mitä auton huoltohistoria kertoo?
  • 24 Sep, 2021

Käytettyä autoa hankittaessa kannattaa selvittää kyseisen auton huoltohistoria. Näin selvitään ylimääräisiltä yllätyksiltä tulevaisuudessa. Hyvin pidetty huoltokirja vaikuttaa myös auton myyntiarvoon. Se tuo auton käyttöhistoriaan läpinäkyvyyttä. Huoltokirja ei nykyään välttämättä ole fyysinen kirja, vaan uudemmissa autoissa huoltokirja on usein sähköinen. Sähköiseen huoltokirjaan voidaan auton uudelle omistajalle tilata tunnukset ja kauppatilanteessa on ostajalla oikeus nähdä sen merkinnät. Olipa käyttöhistoria missä tahansa muodossa, niin siitä kannattaa tarkastaa merkinnät ja vaadittavat leimat sekä allekirjoitukset.

Ralliauton rakentaminen itse
  • 24 Sep, 2021

Monien rallin ystävien unelmana on ralliauton rakentaminen itse. Monet eivät kuitenkaan syystä tai toisesta lähde toteuttamaan tätä toivetta, vaikka toive on mielestämme täysin toteutuskelpoinen. Ralliauton rakentamisessa tulee kuitenkin huomioida muutama tärkeä seikka, joita ilman autolla ei voi osallistua virallisiin rallikisoihin, eikä auto läpäise turvallisuusvaatimuksia. Koska autolla ajetaan haastavissa olosuhteissa, tulee kaiken olla hyvin suunniteltua. Siksi ralliautoille on saatavilla Autourheilun sääntökirja, josta voi käydä läpi kaikkein oleellisimmat asiat. Jos haluat päästä rakentamaan ralliautoa, kannattaa lukea tämä artikkeli loppuun.