Ilmansuodattimet

Tilaa ilmansuodattimet netistä

Auton ilmansuodattimet ovat yksi niistä asioita, jotka autossa tulee vaihtaa säännöllisin väliajoin. Jos tilaat suodattimet netistä, voit säästää huomattavan summan rahaa verrattuna siihen, että hankkisit uuden ilmansuodattimen suoraan liikkeestä. Ilmansuodattimen vaihto on mahdollista tehdä itse, tai sitten voit viedä filtterin mukanasi korjaamolle, jossa ammattilainen auttaa sen vaihdossa. Itse vaihtamalla voit kuitenkin säästää suuria summia, mutta on tärkeää, että osaat vaihtaa sen oikein. Ilmansuodattimilla on usein tärkeä tehtävä, ja siksi niiden oikeanlainen käyttö ja säännöllisesti uudeksi vaihtaminen ovat tärkeä osa auton huoltoa ja kunnossapitoa.

Ilmansuodattimien lisäksi autosta löytyy myös lukuisia muita kuluvia osia, joiden säännöllinen vaihtaminen on tarpeen. Voit tilata samassa paketissa myös muut kuluvat osat, kuten pyyhkijänsulat, polttimot ja auton matot.

Mihin ilmansuodattimia tarvitaan?

Ilmansuodattimet poistavat moottorin imuilmasta kaikki epäpuhtaudet, jotka sinne pyrkivät menemään. Auton ilmansuodatin sijaitsee suodatinkotelossa, josta ilma sitten puhalletaan moottorin imusarjaan. Auton sisäilmansuodatin on eri asia, ja se puolestaan sijaitsee auton ohjaamossa.

Suodattimien tehtävänä on siis suodattaa kaikki lika pois, jotta auto pysyisi kunnossa pitkään. Sisäilmansuodatin puolestaan tekee auton sisäilmasta puhdasta ja raikasta. Molemmat vaativat säännöllistä tarkistusta, ja monesti auton kausihuollossa käydään läpi se, tarvitseeko niitä mahdollisesti vaihtaa uusiin. Molemmat tarvitsevat siis säännöllisen uusimisen, eikä ole pahitteeksi hankkia niitä vaikka varastoon odottamaan.

Kuinka usein ilmansuodattimien vaihto tulee tehdä?

Ilmansuodattimen vaihto tulisi joidenkin asiantuntijoiden mukaan tehdä 10 000 - 30 000 ajokilometrin välillä. Tärkein sääntö on kuitenkin se, että se tulisi vaihtaa sitten kun se näyttää likaiselta. Joskus sama filtteri voi siis kestää jopa 100 000 kilometriä aivan hyvänä. Kun autosi suodattimet tulee vaihtaa, sinun kannattaa hankkia ne sekä muut auton varaosat netistä samalla kertaa. Tämä siksi, että voit säästää rahaa ja aikaa.

Monet ovat kuitenkin sitä mieltä, että eivät halua hankkia turhia auton osia varastoon odottamaan, sillä ne eivät välttämättä koskaan päädy käyttöön. Se ei haittaa, sillä voit tilata ne silloin kun tarve vaatii. Toimitusaika varaosille on usein erittäin nopea, mutta tarkemmat tiedot kannattaa tarkistaa aina jälleenmyyjän sivuilta ennen tilauksen loppuun asti viemistä. Tutustu siis valikoimaan ja opi säästämään rahaa.