Pyyhkijänsulat

Mitä kannattaa tietää sulkia ostaessa?

Monet panostavat autoonsa isoja summia, mutta usein pyyhkijänsulat joko unohtuvat tai niitä pidetään vähempi arvoisena hankintana. Autoilijat sinnittelevät liian vanhoilla pyyhkijänsulilla aivan liian kauan. Monille tulee myös yllätyksenä, kuinka usein sulat pitäisi vaihtaa. Paljon päänvaivaa tuottaa myös se, kuinka löytää juuri omaan autoon sopivat pyyhkijät. Ensin autoilijan tulee selvittää oman autonsa pyyhkijänsulkien kiinnitysmekanismi. Käytössä on useita erilaisia mekanismeja, joten autoilijan täytyy olla tarkkana. Pyyhkijäpakkauksessa on yleensä lueteltu, mihin automalleihin kyseinen sulka käy ja tätä varten on olemassa myös kuvastoja. Autoilijan täytyy miettiä, mitä pyyhkimiltään vaatii ja olisiko esimerkiksi lämmitettävät pyyhkijänsulat järkevä vaihtoehto.

Auton ajomukavuutta ja käyttöikää voi lisätä pienillä asioilla. Tarkoin valitut pyyhkijänsulat ja sopivin aikavälein vaihdetut ilmansuodattimet lisäävät käyttövuosien lisäksi myös auton käyttömukavuutta. Jos ajoneuvoon käy rungollinen sulka, niin yksi vaihtoehto on lämmitettävät tuulilasinpyyhkijät. Ne ehkäisevät jään ja lumen kertymistä pyyhkimiin ja näin ollen lisäävät ajoturvallisuutta.

Valitse omaan käyttöön sopivat pyyhkimet

Pyyhkijänsulat kannattaa valita omaan käyttöön sopivin kriteerein. Kätevintä on etsiä sopivat pyyhkijänsulat rekisterinumerolla, koska silloin valittu malli on varmasti sopiva. Jos taas pyyhkijänsulkien vaihto tuottaa päänvaivaa, niin kannattaa tutustua ajoneuvon ohjekirjaan.

Saman automerkin sisällä voi olla monia erilaisia kiinnitystapoja. Yleisin käytössä oleva kiinnitysmekanismi on niin sanottu koukkukiinnitys, mutta uudemmissa automalleissa on käytössä useita erilaisia kiinnitysvaihtoehtoja. Oikea kiinnitysmekanismi löytyy parhaiten joko auton omasta ohjekirjasta sekä pyyhkimiä myyvästä liikkeestä ajoneuvon rekisterinumerolla tarkistamalla. Tämän jälkeen voi aloittaa miettimään, millaiseen käyttöön pyyhkijät joutuvat omassa arjessa. Se usein ratkaisee käytettävän pyyhkijämallin.

Nettikaupasta tilaamalla saa varaosat kätevästi

Kätevintä on tilata auton varaosat netistä, koska niin säästää aikaa ja usein myös rahaa. Verkkokauppamme kattavasta valikoimasta löytyvät varaosat vaativampaankin tarkoitukseen. Olipa kyseessä perinteiset tai lämmitettävät pyyhkijänsulat tai vaikka suodattimen vaihto, niin pystymme auttamaan. Usein autoilijoilta unohtuu, että myös sulista täytyy pitää huolta. Tuulilasia hoidetaan yleensä hyvin, mutta pyyhkimien puhdistus ja kunnon tarkastaminen helposti unohtuu. Toisaalta hyvin huolehdittu ja ehjä tuulilasi lisää myös pyyhkimien käyttöikää.

Sopivan kiinnityksen ja käyttötarpeen lisäksi sulan tulee olla myös oikean mittainen. Liian lyhyt sulka ei puhdista tarpeeksi isoa aluetta ja liian pitkä sulka taas vääntää pyyhkimien varret ja pahimmassa tapauksessa hakkaa auton A-pilarista maalit irti. Rantuja tuulilasiin jättävät pyyhkijät voivat viedä autoilijan keskittymisen ja heikentää havainnointikykyä. Oikein valitut pyyhkijänsulat lisäävät liikenneturvallisuutta parantamalla näkyvyyttä ja helpottamalla havainnointia.