Renkaat

Turvalliset renkaat takaavat turvallisen matkan

Koska elämme Pohjois-Euroopassa ja Suomessa, auton renkaat on vaihdettava ainakin kaksi kertaa vuodessa. Kesällä huristellaan luonnollisesti kesärenkaat alla, ja ne puolestaan vaihtuvat talvirenkaisiin pakkasen saavuttua syksyllä. Renkaiden vaihdosta ei kannata luistaa, mutta siitä voi tehdä itselleen melko lailla mukavampaa, kun hankkii renkaansa helposti netistä. Kannattaa muistaa, että renkaiden ja vanteiden vaihto ei ole pelkkä pakollinen paha, vaan se on tärkeä turvallisuuskysymys. Renkaiden kunto vaikuttaa paitsi ajoturvallisuuteen, olennaisesti myös ajomukavuuteen. Kesä- ja talvirenkailla on erilaisia, omaan vuodenaikaansa liittyviä käyttöominaisuuksia, jotka on syytä ottaa huomioon.

auton tarvikkeet ovat turvallisuuskysymyksiä yleisemminkin ottaen, joten niiden ajantasaisuudesta ja kunnosta kannattaa pitää huolta. Mitä aikaisemmassa vaiheessa mahdolliset viat huomaa ja korjaa, sitä pienemmät ovat taloudelliset ja turvallisuuteen liittyvät riskit.

Sopivat renkaat kätevästi netistä

Kun mietit, mistä halvimmat renkaat löytyvät, todennäköisin vastaus kuuluu: netistä. Hintavertailu on yksinkertaista, joten edulliset renkaat on helppo valita. Renkaat netistä on myös helppo tilata vaikka kotiovelle, joten rengasostokset eivät koskaan ole olleet näin helppoja.

Renkaille on asetettu joitakin vaatimuksia myös Suomen laissa, ja niitä tulee luonnollisesti noudattaa. Kesärenkaan uran minimisyvyys on 1,6 millimetriä ja suositeltu syvyys 4 millimetriä. Talvirenkaissa minimiurasyvyys puolestaan on 3 millimetriä ja suositukset jopa 5 millimetriä. Minimiurasyvyyttä syvemmät lukemat parantavat huomattavasti pitoa ja ajovakautta esimerkiksi vesikeleillä.

Kesärenkaat kerralla kuntoon

Kesärenkaita hankkiessa, kuten tietenkin muidenkin renkaiden kohdalla, rengaskoon, nopeusluokan ja kantavuuden tulee olla tarpeiden mukaisia. Yhä useampi ostaa renkaat ja myös auton varaosat netistä jolloin asiakaspalvelija auttaa mielellään, mikäli oikeiden tuotteiden löytäminen on haastavaa tai jokin asia mietityttää. Renkaat ovat yksi merkittävimmistä ajamisen turvallisuuteen vaikuttavista tekijöistä, joten on tärkeää, että ne on valittu oikein. Kannattaa muistaa, että kesärenkaat ovat ainoa auton ja tien välillä oleva yhteys. Ei ole samantekevää, millaisilla renkailla ajat.

Auton renkaat kannattaa tarkastaa säännöllisesti. Ne kuluvat eri tahtiin, ja erityisesti etu- ja takarenkaiden välillä saattaa olla merkittävä ero. Siksi jokainen rengas pitää tarkistaa erikseen. Urasyvyyttä voi tutkia kotikonstein yksinkertaisesti kahden euron kolikon avulla, Mikäli kolikossa oleva vähän alle neljän millimetrin levyinen hopeoitu rengas pääsee nousemaan urasta kuviopalan yläpuolelle, on aika klikata itsensä tutkimaan rengasvalikoimaa uusien hankkimista varten.